899
Tagi
Passata - oferty i gazetki promocyjne
Passata w gazetkach promocyjnych. Włoska nazwa passata jest wykorzystywana do określania przecieru pomidorowego powstającego z czosnku, soli oraz świeżych pomidorów. To podstawa wielu dań, nic więc dziwnego, że nie powinno jej zabraknąć w domowych spiżarniach. Można na nią liczyć nie tylko wtedy, gdy przygotowuje się dania typowe dla kuchni śródziemnomorskiej, ale i wtedy, gdy planujemy wzbogacić o sos pomidorowy swojskie gołąbki lub węgierskie leczo. Nic nie stoi też na przeszkodzie temu, aby passata była podstawą przyrządzanej na szybko zupy pomidorowej oraz sosu wykorzystywanego czy to do pizzy, czy to do makaronu. Pulpa pomidorowa to przecież znakomite źródło likopenu znanego ze swojego działania przeciwnowotworowego. Warto więc sprawdzić w gazetkach promocyjnych, gdzie passata jest sprzedawana w najlepszej cenie.