1299

Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,17
    Białko (g)10,9
    w tym cukry (g)4
    Węglowodany (g)4
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)4
    Tłuszcz (g)4
    Wartość energetyczna (kcal)99
    Wartość energetyczna (kJ)417
  2. Przepisy

    Sernik tradycyjny Składniki 1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo, 9 jaj, 150 g masła, 1½ szklanki cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek. Przygotowanie - Oddzielić białka od żółtek. Masło stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać. - Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać masło stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki. - Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. - Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami. - Piec w piekarniku w temp. 170 °C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 4

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. contact_address

    ul. Chłodnicza 6 45-315 Opole

    Oświadczenia żywieniowe

    wysoka zawartość białka

    Dodatkowe informacje

    www.zott-primo.pl

    Kontakt

    Zott Polska Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ser twarogowy homogenizowany.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Zott

    Cechy

    • wysoka zawartość białka
    • nie wymaga mielenia

    Marka

    Zott Primo

Reklama