
18% taniej!
219To ta! Mąka tortowa pszenna typ 450 1 kg - Oferta archiwalna
Mąka pszenna typ 450 nazywana tortową ze względu na to, że idealnie nadaje się do wypieku tortów, biszkoptów, ciast. Czyli wypieków, które powinny być lekkie i puszyste. Ale to nie jest jedyne zastosowanie tej mąki. Idealnie się z nią współpracuje przy produkcji gofrów, naleśników, ciast francuskich, drożdżówek czy pączków i faworków na tłusty czwartek. Mąka tortowa zagęści również sos do obiadu i zupę. Ciasto z mąki typ 450 będzie sprężyste, pulchne, jędrne i lekkostrawne.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - A
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0,01 Białko (g) 11,1 Błonnik (g) 1,7 w tym cukry (g) 2,9 Węglowodany (g) 72,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,3 Tłuszcz (g) 1 Wartość energetyczna (kcal) 346 Wartość energetyczna (kJ) 1470