Reklama
36% taniej!
599

Przysnacki Chipsy w kotle prażone z solą morską 125 g

Wybieramy najlepsze ziemniaki, myjemy je i kroimy w grube plastry ze skórką. Następnie smażymy je w wielkim kotle, w oleju słonecznikowym. Dzięki większej grubości plasterków oraz dłuższemu i wolniejszemu smażeniu nasze chipsy uzyskują wyjątkową chrupkość. Na koniec tak usmażone chipsy doprawiamy prawdziwą solą morską.

Informacje o produkcie

  1. Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    Porcja 30 g produktu dostarcza:
    Sól0.36 g / 6.00%
    Cukry0.2 g / 1.00%
    Kwasy tłuszczowe nasycone0.8 g / 4.00%
    Tłuszcz8.4 g / 12.00%
    Wartość energetyczna631 kJ / 151 kcal / 8.00%
    100 g produktu dostarcza: 2095 kJ/ 502 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal.

    Obliczona wartość odżywcza

    w porcji 30 gna 100g
    Sól (g)0,361,2
    Białko (g)1,86
    w tym cukry (g)0,20,6
    Węglowodany (g)1653
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,82,6
    Tłuszcz (g)8,428
    Wartość energetyczna (kcal)151502
    Wartość energetyczna (kJ)6312095

    Składniki

    • sól morska (1,2%)
    • olej słonecznikowy
    • ziemniaki
  2. Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatkowe informacje

    Czy wiesz, że...? Staropolskie słowo "prażyć" oznaczało przypiekać przy wtórze odgłosów skwierczenia, trzaskania, pękania. Więcej informacji znajdziesz na: www.przysnacki.pl

    Pozostałe informacje

    Porcja 30 g produktu dostarcza: energia 631 kJ/151 kcal 8%*, tłuszcz 8,4 g 12%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 4%*, cukry 0,2 g <1%*, sól 0,36 g 6%* 100 g produktu dostarcza: 2095 kJ/ 502 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal. Pakowany w atmosferze ochronnej.

    O marce

    Spróbuj również innych smaków: Chipsy w kotle prażone papryka czerwona Chipsy w kotle prażone kwaśna śmietana

    Opis produktu

    Wybieramy najlepsze ziemniaki, myjemy je i kroimy w grube plastry ze skórką. Następnie smażymy je w wielkim kotle, w oleju słonecznikowym. Dzięki większej grubości plasterków oraz dłuższemu i wolniejszemu smażeniu nasze chipsy uzyskują wyjątkową chrupkość. Na koniec tak usmażone chipsy doprawiamy prawdziwą solą morską.

    Kontakt

    Intersnack Poland Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Chipsy z ziemniaków krojonych ze skórką, smażone, solone.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Przysnacki

    Cechy

    unikalny proces wytworzenia z olejem słonecznikowym

    Marka

    Przysnacki

Reklama