1499

Piątnica Twaróg sernikowy mielony 1 kg

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,08
    Białko (g)8
    w tym cukry (g)2,6
    Węglowodany (g)2,6
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)12
    Tłuszcz (g)18
    Wartość energetyczna (kcal)204
    Wartość energetyczna (kJ)846

    Składniki

    • twaróg
    • serek śmietankowy
  2. Przepisy

    Przepis na Sernik Bez dodatku masła Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 7 jaj 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy lub aromat rumowy Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, cukier waniliowy lub aromat. Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 70 minut w temperaturze 180°C.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 10
    • Min. temp. °C - 1

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +10°C.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Dodatki

    • Składniki modyfikowane genetycznie - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
  4. Kontakt

    Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Twaróg sernikowy mielony. Produkt termizowany.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Piątnica

    Cechy

    • wyprodukowano bez stosowania GMO
    • nie wymaga masła

    Marka

    Piątnica

Reklama