15% taniej!
1599

Mlekpol Twaróg sernikowy 1 kg

MLEKPOL Twaróg sernikowy 1 kg

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,1
    Białko (g)9
    w tym cukry (g)4,3
    Węglowodany (g)4,3
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)4,5
    Tłuszcz (g)7
    Wartość energetyczna (kcal)116
    Wartość energetyczna (kJ)485

    Składniki

    • kultury bakterii mlekowych
    • mleko
  2. Przepisy

    Sernik na zimno Składniki na spód: - 180 g ciastek zbożowych, pełnoziarnistych w czekoladzie - 60 g masła Łaciate Roztopić masło Łaciate, dodać ciastka i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego - 250 ml śmietanki Łaciata 36%, schłodzonej - 4 łyżki cukru pudru - 40 g żelatyny w proszku (10 łyżeczek) + około 70 ml zimnej wody Żelatynę w proszku zalać zimną wodą (tylko do jej pokrycia), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika i pozostawić do przestudzenia. Śmietankę Łaciata 36% ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Cały czas miksując, dodać Twaróg Sernikowy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać płynną, przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksować. Na masę ciasteczkową w tortownicy wylać masę serową. Włożyć do lodówki, aby stężała. Frużelina wiśniowa: - 350 g wiśni świeżych lub mrożonych bez pestek - 2 łyżeczki żelatyny w proszku (8 g) - 3 łyżki cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Żelatynę w proszku zalać 4 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. W garnku wymieszać owoce z cukrem. Postawić na palniku i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Dodać cytrynę, wodę z mąką, dobrze wymieszać, zagotować i zdjąć z palnika. Napęczniałą żelatynę dodać do gorących owoców, wymieszać. Podgrzać na palniku do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z palnika, pozostawić frużeliną do wystudzenia (nie pozwalamy jej stężeć). Na masę serową wyłożyć gęstniejącą wiśniową frużelinę, schłodzić w lodówce.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 1

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Dodatki

    • Składniki modyfikowane genetycznie - Nie zawiera
  4. Pozostałe informacje

    1180 ml

    Kontakt

    Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Twaróg sernikowy

    Marka standaryzowana

    • Marka - Mlekpol

    Cechy

    • bez GMO - z polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO
    • polskie z natury
    • doskonały do serników na zimno, naleśników i innych wypieków

    Marka

    Mlekpol

Reklama