
499
Makaron ramen House of Asia - Oferta archiwalna
Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko jednym z podstawowych i najbardziej popularnych składników kuchni codziennej. Nazwa pochodząca od japońskich słów "la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), doskonale oddaje tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, niezwykle elastyczny makaron, tradycyjnie jest składnikiem popularnego dania o tej samej nazwie. Japoński wywar na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi, rybnymi czy warzywnymi to dzisiaj klasyka. Ilu kucharzy, tyle ściśle strzeżonych receptur - wiele regionów Japonii ma swe ulubione wersje ramenu, ale właściwie każdy gotujący w domu może przygotować swoją wersję z ulubionymi dodatkami.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 2 Białko (g) 15 w tym cukry (g) 1 Węglowodany (g) 71 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1 Tłuszcz (g) 4 Wartość energetyczna (kcal) 385 Wartość energetyczna (kJ) 1630 Składniki
- sól
- woda
- mąka PSZENNA 86,5 %