Reklama
44% taniej!
299

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do szarlotki Mieszanka przyprawowa 20 g - Oferta archiwalna

Przyprawa do Sernika, Szarlotki 20 g

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,05
    Białko (g)3
    w tym cukry (g)36
    Węglowodany (g)54
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,5
    Tłuszcz (g)2
    Wartość energetyczna (kcal)307
    Wartość energetyczna (kJ)1284

    Informacje o alergenach

    Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

    Składniki

    • kardamon
    • imbir
    • goździki - 4%
    • cukier
    • cynamon - 56%
  2. Przepisy

    Szarlotka Składniki: 450 g mąki, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 2 żółtka, szczypta soli, 1,5 kg kwaśnych jabłek, 150-200 g cukru, 80 g rodzynek, 1 łyżka tartej bułki, masło i mąka do formy, cukier puder do posypania, 1/2 łyżki Przyprawy do szarlotki Kamis. Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i solą. Dodaj masło, żółtka i szybko zagnieć ciasto. Podziel na 2 części, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki. 2. Prostokątną blachę posmaruj masłem i posyp mąką. Po 30 minutach wyjmij 1 część ciasta, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Ponakłuwaj widelcem i piecz 10-15 minut w temp. 200°C. 3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki i przesmaż z cukrem. Do jabłek dodaj przyprawę, rodzynki i wymieszaj. 4. Podpieczone ciasto posyp tartą bułką i rozłóż na nim masę jabłkową. Na masę zetrzyj na tarce z dużymi otworami drugą część ciasta i piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. 5. Upieczoną szarlotkę posyp cukrem pudrem.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje o dodatkach: pozostały tekst

    bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. Opis produktu

    Ciasto z jabłkami figurujące w niejednym narodowym menu. Holenderskie appelgeback piecze się z rodzynkami i polewa lukrem, angielskie apple pie - z cheddarem albo polewą custard. Francuską tartę Tatin podaje się na gorąco. Jadłem też szarlotki z rozmarynem, miętą lub tymiankiem, ale zawsze wracam do klasycznej z cynamonem i goździkami.

    Kontakt

    McCormick Polska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka przyprawowa.

    Podmarka

    • Podmarka - Domowe wypieki

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kamis

    Cechy

    • gwarancja jakości
    • bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Marka

    Kamis

Sklepy Społem WSS Śródmieście w pobliżu

  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Marszałkowska 126/134
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Wspólna 41
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Warecka 8
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Nowy Świat 53
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 16/18
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Mokotowska 67
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Wiejska 20
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa al. Solidarności 83
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Solec 66
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa, ul. Miodowa 23
  • Społem WSS Śródmieście, Warszawa al. Rzeczypospolitej 14
Reklama