
3999
HiPP Junior Combiotik 4 Mleko dla dzieci po 2. roku 550 g - Oferta archiwalna
Receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka w okresie wzrostu - aż do wieku przedszkolnego Małe dzieci, które ukończyły już wiek niemowlęcy, wciąż mają specjalne wymagania żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin. Mleko HiPP 4 Junior Combiotik, stworzone dzięki wiedzy i doświadczeniu zespołu badawczego HiPP, dostarcza składników odżywczych w ilościach, których Twoje dziecko teraz potrzebuje: białka o zawartości zredukowanej do poziomu odpowiedniego do wieku oraz witamin i składników mineralnych ważnych w okresie wzrostu - aż do etapu przedszkolnego. Ponadto mleko HiPP 4 Junior Combiotik zawiera naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego. Małe dzieci mają większe zapotrzebowanie na określone składniki odżywcze Niektóre składniki odżywcze odgrywają decydującą rolę w prawidłowym rozwoju Twojego dziecka. Dlatego mleko HiPP 4 Junior Combiotik dostarcza nie tylko cennego wapnia niezbędnego w okresie wzrostu, ale także witaminy D, która wspomaga przyswajanie wapnia i wspiera budowę kości. Odpowiednia podaż obu tych składników jest niezwykle ważna, ponieważ zapotrzebowanie na wapń i witaminę D u małych dzieci jest wyższe niż u osób dorosłych*. Receptura mleka HiPP 4 Junior Combiotik uwzględnia, że małe dziecko potrzebuje średnio 3 razy więcej wapnia* i 7 razy więcej witaminy D* niż osoba dorosła. Jod - ważny dla rozwoju intelektualnego Witamina D - wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów Wapń - wspiera prawidłowy rozwój kości Zadbaj o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia swojego dziecka. Zastosowanie Mleko HiPP 4 Junior Combiotik dla dzieci po 2. roku jest idealne jako mleczny posiłek na śniadanie - np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO, jako kolacja lub po prostu między głównymi posiłkami. Najwyższa jakość HiPP Zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji mleka dla dzieci HiPP 4 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania mleka HiPP, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku. *Zwiększone zapotrzebowanie na składniki odżywcze u małych dzieci w porównaniu z osobami dorosłymi w przeliczeniu na kg masy ciała (EFSA 2013, dorośli 80 kg, małe dzieci 12 kg).Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. 100 ml mleka gotowego do spożycia = 10,7 g HiPP 4 Junior Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 3,6 g HiPP 4 Junior Combiotik. Zawartość opakowania pozwala przygotować 25 kubeczków mleka o objętości 200 ml każdy.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w porcji 200 ml: 21,4 g proszku + 180 ml wody Wartość odżywcza w 100 ml mleka gotowego do spożycia w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) 0,0154 0,0077 Cynk (mg) 0,82 0,41 Potas (mg) 310 155 Fosfor (mg) 142 71 Magnez (mg) 24 12 Żelazo (mg) 2,4 1,2 Jod (µg) 28 14 Wapń (mg) 240 120 Biotyna (µg) 7,2 3,6 Kwas foliowy (µg) 20,4 10,2 Ryboflawina (B2) (mg) 0,36 0,18 Witamina D (µg) 5,8 2,9 Witamina C (mg) 15,4 7,7 Witamina B12 (µg) 0,76 0,38 Witamina A (µg) 72 36 Sól (g) 0,1 0,05 Białko (g) 1,92 0,96 Błonnik (g) 1,4 0,7 w tym cukry (g) 10,2 5,1 Węglowodany (g) 10,2 5,1 w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0,8 0,4 w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 2,4 1,2 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2,4 1,2 Tłuszcz (g) 5,6 2,8 Wartość energetyczna (kcal) 102 51 Wartość energetyczna (kJ) 424 212 Informacje o alergenach
Produkt bezglutenowy
Składniki
- **Lactobacillus fermentum CECT5716
- *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- witamina B12
- witamina D
- biotyna
- kwas foliowy
- jodan potasu
- witamina A
- witamina B2
- naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**)
- siarczan cynku
- stabilizator - kwas mlekowy
- siarczan żelaza (II)
- witamina C
- olej rybi
- siarczan magnezu
- sole wapniowe kwasu cytrynowego
- sole wapniowe kwasu ortofosforowego
- cytrynian potasu
- galaktooligosacharydy z laktozy
- oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy)
- laktoza
- odtłuszczone mleko