10% taniej!
699Go Asia Smak Japonii Pierożki gyoza z kurczakiem 230 g
Japońskie smaki Historia pierożków Gyoza w japonii sięga odległego XVI wieku. Te niewielkie pierożki tradycyjnie podaje się na przystawkę, obowiązkowo z małą miseczką sosu sojowego i je "na raz". Zainspirowani niezwykłym smakiem pierożków Gyoza postanowiliśmy przygotować recepturę i zaprosić japońskie smaki do polskich kuchni. W czym tkwi sekret pierożków Gyoza Po pierwsze... Delikatne i soczyste mięso z kurczaka idealnie skomponowane z pełnymi aromatu warzywami. Po drugie... Przyprawy. Starannie dobrane nadają azjatyckiego charakteru. Po trzecie... Ciasto! Odpowiednia kompozycja składników i sposób przygotowania tworzą niezwykle delikatne i elastyczne ciasto, które rozpływa się w ustach. Po czwarte... Receptura! Z pomocą japońskiego szefa kuchni opracowaliśmy recepturę warzywno-mięsnego farszu, kompozycji przypraw i odpowiedniej konsystencji ciasta, osiągając idealny smak pierożków Gyoza. Farsz do pierożków jest przygotowany z kapusty białej, pora, cebuli, mięsa z kurczaka z dodatkiem aromatycznych przypraw. Powstaje z tego bardzo subtelne w smaku nadzienie. Gotowe pierożki najlepiej smakują z dodatkiem sosu sojowego albo mieszanką sosu sojowego i octu winnego w proporcji 1:1.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 1,13 Białko (g) 5,7 w tym cukry (g) 1,5 Węglowodany (g) 25 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 Tłuszcz (g) 2,3 Wartość energetyczna (kcal) 148 Wartość energetyczna (kJ) 623 Informacje o alergenach
Produkt może zawierać: jaja, sezam.
Składniki
- laktoza (z mleka)
- błonnik z łuski babki jajowatej
- błonnik pszenny bezglutenowy
- błonnik grochowy
- przyprawy
- cukier
- aromaty
- sól
- sos sojowy (woda, sól, ziarna soi, pszenica)
- skrobia ziemniaczana
- skórki z kurczaka
- woda
- mięso z kurczaka 16 %
- mąka pszenna
- warzywa 36 % (kapusta biała, por, cebula)