165

Gellwe Przyprawa do piernika 40 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,05
    Białko (g)10,2
    w tym cukry (g)0,7
    Węglowodany (g)58
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,1
    Tłuszcz (g)3,3
    Wartość energetyczna (kcal)338
    Wartość energetyczna (kJ)1416

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję i mleko.

    Składniki

    • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • 15 % przyprawy (cynamon mielony, kolendra mielona, goździki mielone)
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Pomysł na: Piernik krakowski Przygotuj: 400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jajka, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki Kakao extra ciemne Gellwe, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Gellwe, 1 szklankę mleka, 1 łyżeczkę Sody Gellwe oraz bakalie. Sposób przygotowania: Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka z cukrem ubij mikserem. Dodaj: mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawę do piernika. Mieszając dołóż powidła. Następnie wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodaj oprószone mąką bakalie i delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy 12 x 35 cm. Piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez ok. 60 minut. Piernik udekoruj polewą czekoladową i posyp bakaliami.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
  4. O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Przyprawa do piernika.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    świąteczna kompozycja przypraw

    Marka

    Gellwe

Reklama