18% taniej!
799

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g - Oferta archiwalna

Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.
Reklama

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (37 g)** zawiera:
    Wartość energetyczna504 kJ / 120 kcal / 6.00%
    Energia w 100 g 1363 kJ / 325 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
    **po przyrządzeniu na margarynie

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
    Sól (g)0,250,69
    Białko (g)1,84,8
    w tym cukry (g)7,921
    Węglowodany (g)1643
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,54,1
    Tłuszcz (g)5,415
    Wartość energetyczna (kcal)120325
    Wartość energetyczna (kJ)5041363

    Składniki

    • sól
    • aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
    • ekstrakt wanilii
    • błonnik z cykorii
    • glukoza
    • 1 % czekolada w proszku
    • proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
    • 4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • skrobia PSZENNA
    • cukier
    • mąka PSZENNA
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Ciasto czekoladowe XXL Dodaj: - 4 jaja - 200 g margaryny (lub masła) - 200 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180 °C Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa 2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa czekoladowa Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto. Smacznego! Ciasto czekoladowe z owocami Możesz wzbogacić ciasto dodając przed upieczeniem ulubione owoce. 200 g owoców (świeżych lub mrożonych) wiśni, malin, borówek, rozdrobnionych gruszek lub truskawek ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem. Wcześniej w razie potrzeby owoce odszypułkuj, obierz, umyj i odsącz piecz w temp. 180 °C ok. 40-45 min lub dłużej (do suchego patyczka).

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje dot. stylu życia

    Nie zawiera oleju palmowego

    Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Barwniki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Mleko - Zawiera
  4. O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Opis produktu

    Ciasto czekoladowe XXL w proszku Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do wypieku ciasta czekoladowego XXL.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

    Marka

    Dr. Oetker

Reklama