42% taniej!
399

Diamant Cukier drobny 1 kg

Słodkie pieczenie Łatwo rozpuszczalny. Idealny do pieczenia delikatnych ciast. Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów. Wyśmienity do zamrażania owoców.

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0
    Białko (g)0
    w tym cukry (g)100
    Węglowodany (g)100
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0
    Wartość energetyczna (kcal)400
    Wartość energetyczna (kJ)1700
  2. Przepisy

    Beza z owocami Składniki: Beza: 6 białek, 300 g cukru drobnego Diamant, 1 łyżka soku z cytryny, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli Krem: 120 g słodkiej śmietanki 30 %, 120 g mascarpone, 1 łyżka cukru pudru Diamant, 50 ml pomarańczowego soku Przygotowanie: 1. Białka w temperaturze pokojowej wlej do miski i zacznij ubijać. Gdy zaczną robić się sztywne, dodaj szczyptę soli i kontynuuj ubijanie. Cukier dodawaj stopniowo, po łyżce. Ubijaj, aż cukier rozpuści się, a masa będzie sztywna i lśniąca (ok. 7-8 min.). 2. Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny. Wymieszaj tylko do połączenia składników. 3. Na papierze narysuj okrąg o średnicy ok. 20 cm i energicznie wyłóż ubitą, lśniącą masę, formując kopiec, a boki podnieś łopatką. 4. Piecz przez 25 minut w 120 °C z termoobiegiem, później zmniejsz ogrzewanie do 95 °C i piecz przez ok. 3-5 h obserwując, by się nie przypaliła. Po wyłączeniu, uchyl drzwi i zostaw do wystygnięcia, najlepiej na całą noc. 5. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i łyżka po łyżce dodawaj mascarpone w temperaturze pokojowej, a potem sok z pomarańczy, ciągle ubijając. 6. Udekoruj bezę kremem i owocami. Podawaj od razu!

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Opis produktu

    Słodkie pieczenie Łatwo rozpuszczalny. Idealny do pieczenia delikatnych ciast. Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów. Wyśmienity do zamrażania owoców.

    Dodatkowe informacje

    Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem po zeskanowaniu kodu QR lub na www.znatury.slodkielaczy.pl Instagram: slodkielaczy YouTube: slodkielaczy Facebook: slodkielaczy

    Kontakt

    Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Cukier drobny.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Diamant

    Cechy

    • z natury, w zgodzie ze środowiskiem
    • idealny do ciast i kremów
    • Produkt polski

    Marka

    Diamant

Reklama