
379
Ciasto francuskie Henglein - Oferta archiwalna
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0,6 Białko (g) 4,9 w tym cukry (g) 2 Węglowodany (g) 33 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 14 Tłuszcz (g) 23 Wartość energetyczna (kcal) 378 Wartość energetyczna (kJ) 1575 Składniki
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- sól spożywcza
- cukier
- alkohol etylowy
- tłuszcz palmowy
- woda
- mąka pszenna