Tagi
Winiary Bulion warzywny 120 g (12 sztuk) - oferty i gazetki promocyjne
Bulion Warzywny Winiary to idealny sposób na podkreślenie smaku i aromatu domowych zup oraz ulubionych potraw. Dzięki niemu masz pewność, ze danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup, jak również do doprawienia innych potraw. Produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
Aby uzyskać esencjonalny bulion warzywny rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Bulion Warzywny Winiary to:
- gwarancja, że danie zawsze się uda
- idealnie przyprawione danie
- znany i lubiany smak
- prosty i szybki sposób na podkreślenie smaku i aromatu przygotowywanej potrawy
- produkt odpowiedni dla wegetarian
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6 i 12 kostek
Winiary Bulion warzywny 120 g (12 sztuk) - gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
1 porcja (200 ml**) = Wartość energetyczna 27 kJ / 7 kcal / 0.00% W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). **po przyrządzeniu z 1 kostką/litr Obliczona wartość odżywcza
W 100 ml bazy do zupy na 100ml Sól (g) 0,49 0,98 Białko (g) 0,1 0,2 Błonnik (g) 0 0 w tym cukry (g) 0 0 Węglowodany (g) 0,1 0,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 0,4 Tłuszcz (g) 0,3 0,5 Wartość energetyczna (kcal) 3 7 Wartość energetyczna (kJ) 13 27 Informacje o alergenach
Może zawierać: mleko.
Składniki
- przeciwutleniacz (lecytyny)
- fermentowane białko pszenne
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- liść pietruszki
- przyprawy
- aromaty (z pszenicą, soją, selerem)
- ekstrakt drożdży
- skrobia ziemniaczana
- całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy
- suszone warzywa 7,7% (marchew 3,4%, cebula 2,3%, por, korzeń pietruszki, korzeń selera)
- wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
- olej palmowy
- sól