Tagi
Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - oferty i gazetki promocyjne
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa...
Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku.
Polecamy...
Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów.
Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0 Białko (g) 0 w tym cukry (g) 99,4 Węglowodany (g) 99,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0 Tłuszcz (g) 0 Wartość energetyczna (kcal) 398 Wartość energetyczna (kJ) 1690 Składniki
cukier trzcinowy nierafinowany typ "Demerara"