Tagi

Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona. Sól kamienna naturalnego pochodzenia* *Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową. Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.

Reklama

Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.

    Składniki

    • substancja przeciwzbrylająca: E 536
    • sól kamienna
  2. Przepisy

    Użyj do domowych przetworów Ogórki kiszone i małosolne Składniki: ok. 3 kg ogórków gruntowych (wystarcza na 6 słoików o pojemności 1 l), Sól kamienna do przetworów Prymat, Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody). Do słoików o pojemności 1 l wsypać 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). Następnie ułożyć w każdym ze słoików umyte ogórki i zalać przygotowaną wcześniej zalewą. Słoiki przeznaczone na ogórki małosolne przykryć ściereczką i pozostawić na około 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Słoiki przeznaczone na ogórki kwaszone zakręcić szczelnie zakrętką i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

    Opis produktu

    Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona. Sól kamienna naturalnego pochodzenia* *Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową. Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.

    Logotypy stron trzecich

    Wstęga Möbiusa

    Kontakt

    Prymat sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Sól kamienna niejodowana do przetworów.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Prymat

    Marka

    Prymat

Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg - artykuły

Brak wyników
Reklama