Tagi

Kupiec Kaszka kukurydziana 400 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kupiec Kaszka kukurydziana 400 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Produkt otrzymany z obłuszczonego, połamanego i posegregowanego ziarna kukurydzy. Kukurydza jest bogatym źródłem składników odżywczych i witamin: E, A oraz z grupy B, stanowi także źródło cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, sód, wapń, żelazo i siarka. Zawiera także cenny selen - pierwiastek stosowany w profilaktyce nowotworowej. Z kaszki kukurydzianej sporządza się kleiki podawane cierpiącym na choroby przewodu pokarmowego, wątroby, dróg żółciowych, nerek oraz rekonwalescentom. Kaszka kukurydziana jest doskonałym źródłem węglowodanów w postaci skrobi i błonnika; pozostając przy tym daniem lekkostrawnym. Kaszkę kukurydzianą można przygotowywać na wiele sposobów, np. rozgotowuje się ją na kleistą masę, rozsmarowuje na blasze i pozostawia do zastygnięcia, następnie kroi i zapieka lub smaży. Można ją połączyć z masłem, jarzynami, wędliną czy serem i podawać jako dodatek do innych potraw. Natomiast przy gotowaniu na sypko dolewa się wodę w stosunku 1:1. Kaszę gotuje się na małym ogniu, powoli, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliła.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kupiec Kaszka kukurydziana 400 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Kupiec Kaszka kukurydziana 400 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    Jedna porcja dostarcza (~50 g):
    Wartość energetyczna744 kJ / 176 kcal / 9.00%
    w 100 g: 1488 kJ / 351 kcal
    *% RWS
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

    Obliczona wartość odżywcza

    1 porcja (~50 g)na 100g
    Sól (g)0,010,01
    Białko (g)3,97,8
    Błonnik (g)1,73,3
    w tym cukry (g)00,1
    Węglowodany (g)3876
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)00,1
    Tłuszcz (g)0,51
    Wartość energetyczna (kcal)176351
    Wartość energetyczna (kJ)7441488

    Informacje o alergenach

    Może zawierać gluten.

    allergen_tag_text

    Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

    Składniki

    kaszka kukurydziana 100%

  2. Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

    Instrukcje dotyczące przyrządzenia

    • Gotować - Od temperatury otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. Oświadczenia żywieniowe

    źródło błonnika

    Logotypy stron trzecich - pozostały tekst

    Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com

    Pozostałe informacje

    Jedna porcja dostarcza (~50 g): energia 744 kJ 176 kcal 9%* w 100 g: 1488 kJ / 351 kcal *% RWS *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

    O producencie

    Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

    O marce

    #ZdrowaRadoscZycia

    Opis produktu

    Produkt otrzymany z obłuszczonego, połamanego i posegregowanego ziarna kukurydzy. Kukurydza jest bogatym źródłem składników odżywczych i witamin: E, A oraz z grupy B, stanowi także źródło cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, sód, wapń, żelazo i siarka. Zawiera także cenny selen - pierwiastek stosowany w profilaktyce nowotworowej. Z kaszki kukurydzianej sporządza się kleiki podawane cierpiącym na choroby przewodu pokarmowego, wątroby, dróg żółciowych, nerek oraz rekonwalescentom. Kaszka kukurydziana jest doskonałym źródłem węglowodanów w postaci skrobi i błonnika; pozostając przy tym daniem lekkostrawnym. Kaszkę kukurydzianą można przygotowywać na wiele sposobów, np. rozgotowuje się ją na kleistą masę, rozsmarowuje na blasze i pozostawia do zastygnięcia, następnie kroi i zapieka lub smaży. Można ją połączyć z masłem, jarzynami, wędliną czy serem i podawać jako dodatek do innych potraw. Natomiast przy gotowaniu na sypko dolewa się wodę w stosunku 1:1. Kaszę gotuje się na małym ogniu, powoli, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliła.

    Kontakt

    Kupiec Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Kaszka kukurydziana

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kupiec

    Cechy

    źródło błonnika

    Marka

    Kupiec

Kupiec Kaszka kukurydziana 400 g - artykuły

Brak wyników
Reklama