Tagi

Krüger Desseria Budyń smak czekoladowy 40 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Krüger Desseria Budyń smak czekoladowy 40 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Krüger Desseria Budyń smak czekoladowy 40 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Krüger Desseria Budyń smak czekoladowy 40 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje gotowego budyniu (po ok. 145 g).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu w porcji 145 gWartość odżywcza produktu po przygotowaniu w 100 g
    Sól (g)0,110,08
    Białko (g)4,73,3
    Błonnik (g)0,70,5
    w tym cukry (g)1712
    Węglowodany (g)2517
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,91,3
    Tłuszcz (g)2,82
    Wartość energetyczna (kcal)14399
    Wartość energetyczna (kJ)603419

    Informacje o alergenach

    Może zawierać mleko.

    Ocena wartości odżywczej

    • Nutri-score - B

    Składniki

    • naturalny aromat
    • czekolada w proszku (0,2 %)
    • kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (19 %)
    • skrobie
  2. Przepisy

    Przepis na ciasto czekoladowe Co jest potrzebne: - 125 ml mleka - 300 g cukru - 4 łyżki kakao Krüger Familijne Extra ciemne - 250 g masła - 4 jajka - 180 g mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 budyń Krüger Desseria smak czekoladowy Sposób przygotowania: W garnku zagotuj mleko, cukier i kakao, a następnie dodaj rozpuszczone masło. Masę ostudź. Odlej 125 ml masy na polewę. Białka oddziel od żółtek. W naczyniu ubij białka na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj trzepaczką z zimną masą kakaową. Do masy kakaowej wsyp przesianą mąkę, budyń Krüger Desseria oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, a następnie delikatnie dodaj pianę z białek. Wlej masę do tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej na spodzie i bokach papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 45 minut. Ostudzone ciasto udekoruj polewą.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu. Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej podane na opakowaniu

    Przygotowanie i stosowanie

    Propozycja przygotowania do spożycia: 1. Z pół litra mleka o zawartości tłuszczu 2 % odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru (40 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Smaki / Aromaty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Może zawierać
  4. Kontakt

    Krüger Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Budyń w proszku smak czekoladowy.

    Podmarka

    • Podmarka - Desseria

    Marka standaryzowana

    • Marka - Krüger

    Cechy

    aksamitna konsystencja

    Marka

    Krüger

Krüger Desseria Budyń smak czekoladowy 40 g - artykuły

Brak wyników
Reklama