Reklama
Tagi

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do piernika Mieszanka przyprawowa 20 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kamis Domowe wypieki Przyprawa do piernika Mieszanka przyprawowa 20 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
W moich europejskich podróżach natykałem się często na rozgrzewający, słodko-korzenny, piernikowy zapach. W Holandii ontbijtkoek, na które mówią peperkoek - pieprzowe ciasto, jadłem na śniadanie. Pikantne francuskie pain d'épices zdarzyło mi się smakować na słodko - z likierem i wytrawnie - w formie grzanek do mięs. To zbyt cenny wypiek, by cokolwiek się zmarnowało - piernikowe resztki są składnikiem francuskiego, piernikowego kremu i szarego sosu do karpia.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kamis Domowe wypieki Przyprawa do piernika Mieszanka przyprawowa 20 g". Sprawdź podobne oferty:

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do piernika Mieszanka przyprawowa 20 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,22
    Białko (g)6
    w tym cukry (g)14
    Węglowodany (g)37
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)2,3
    Tłuszcz (g)4,2
    Wartość energetyczna (kcal)292
    Wartość energetyczna (kJ)1217

    Informacje o alergenach

    Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

    Składniki

    • ziele angielskie
    • pieprz czarny
    • kardamon - 4%
    • kolendra
    • gałka muszkatołowa
    • cukier
    • goździki
    • imbir - 11%
    • cynamon - 44%
  2. Przepisy

    Piernik Świąteczny Składniki na 1 blachę ciasta: 1/2 szklanki mleka, 250 g cukru, 250 g miodu, 25 g masła, 2 jajka, 400 g mąki, 1/2 łyżeczki sody, 50 g posiekanych bakalii, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis, sól. Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej w garnku z cukrem i miodem. Gdy cukier się rozpuści dodaj masło, przyprawę i szczyptę soli. 2. Do wystudzonej masy dodaj ubite jajka, mąkę z sodą, bakalie i powidła. Delikatnie wszystko wymieszaj, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w temperaturze pokojowej na minimum 2 dni. 3. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i piecz ok. 70 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C. Po ostudzeniu ciasta zawiń je w folię i odstaw na 2-4 dni. 4. Piekarnik udekoruj polewą czekoladową. (Do rondelka wlej 7 łyżek mleka, zagrzej, a następnie dodaj połamaną w kostkę tabliczkę gorzkiej czekolady. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i polej wystudzony piernik.)

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje o dodatkach: pozostały tekst

    bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. Opis produktu

    W moich europejskich podróżach natykałem się często na rozgrzewający, słodko-korzenny, piernikowy zapach. W Holandii ontbijtkoek, na które mówią peperkoek - pieprzowe ciasto, jadłem na śniadanie. Pikantne francuskie pain d'épices zdarzyło mi się smakować na słodko - z likierem i wytrawnie - w formie grzanek do mięs. To zbyt cenny wypiek, by cokolwiek się zmarnowało - piernikowe resztki są składnikiem francuskiego, piernikowego kremu i szarego sosu do karpia.

    Kontakt

    McCormick Polska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka przyprawowa.

    Podmarka

    • Podmarka - Domowe wypieki

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kamis

    Cechy

    • gwarancja jakości
    • bez dodatku glutaminianu monosodowego

    Marka

    Kamis

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do piernika Mieszanka przyprawowa 20 g - artykuły

Brak wyników
Reklama