Jamar Ocet jabłkowy 6 % kwasowości 500 ml - oferty i gazetki promocyjne
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Jamar Ocet jabłkowy 6 % kwasowości 500 ml". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
Przepisy
Przepis na smażone śledzie marynowane Zalewa: - Woda - 1,5 szklanki - Ocet jabłkowy 6% Jamar - 1 szklanka - Cukier - 3,5 łyżki - Sól - 1,5 łyżeczki - Cebula - 1 sztuka - Czosnek - 2 ząbki - Gorczyca w ziarnach - 1 łyżeczka - Liście laurowe - 6 sztuk - Pieprz kolorowy - 1 łyżeczka. Składniki: - Surowe filety śledzi, płotek lub okoni - 1 kg - mąka, sól. Wykonanie: Ryby pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące z solą i usmażyć na złoty kolor. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w plasterki, ułożyć wraz z usmażoną rybą w słoikach. Wodę z pozostałymi przyprawami doprowadzić do wrzenia. Wlać ocet. Ostudzić zalewę. Zalać nią ryby, po równo rozdzielając przyprawy do słoiczków. Zakręcić, odstawić do lodówki na 24 godziny. Smacznego śledzika w marynacie :)
Warunki przechowywania
- Maks. temp. °C - 25
- Min. temp. °C - 0
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C. Powstały osad jest naturalną cechą produktu i nie stanowi jego wady.
Przygotowanie i stosowanie
Do bezpośredniego spożycia stosować w rozcieńczeniu 1:1.
Rodzaj przechowywania
- Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia