Tagi

Gellwe Cukier wanilinowy 30 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Gellwe Cukier wanilinowy 30 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Reklama

Gellwe Cukier wanilinowy 30 g - gazetki promocyjne

Społem WSS Śródmieście - nowa oferta handlowaSpołem WSS Śródmieście
-

Gazetka Społem WSS Śródmieście

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Zawiera znikome ilości tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, białka i soli.

    Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    w tym cukry (g)99
    Węglowodany (g)99
    Wartość energetyczna (kcal)398
    Wartość energetyczna (kJ)1690

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.

    Składniki

    • ekstrakt wanilii
    • etylowanilina
    • cukier
  2. Przepisy

    Pomysł na: Ciasto z owocami i kruszonką Przygotuj: Ciasto: 200 g mąki pszennej, 180 g cukru, 40 g mąki ziemniaczanej, 200 g masła, 4 jajka, 2 łyżki cukru wanilinowego Gellwe, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Gellwe, 500 g owoców (np. truskawek, malin, borówek). Kruszonka: 150 g mąki pszennej, 100 g masła, 2 łyżki cukru, 1 łyżka cukru wanilinowego Gellwe. Sposób przygotowania: Kruszonka: do miski wsyp mąkę, dodaj drobno posiekane masło oraz cukier i rozcieraj palcami składniki, aż powstanie drobna kruszonka. Odstaw do lodówki na czas przygotowywania ciasta. Ciasto: Mąki i proszek do pieczenia przesiej do oddzielnej miski, dokładnie wymieszaj. Masło z cukrem ubij na gładką masę przez ok. 7 min., nie przerywając ubijania dodawaj po 1 jajku. Do ubitej masy dodawaj stopniowo w 2-3 partiach mąki i ubijaj chwilę na wolnych obrotach do połączenia się składników. Ciasto przełóż do formy 30 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Na wierzchu rozłóż owoce i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180°C (bez termoobiegu) przez 40-50 min. pozostaw do wystudzenia. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Słodkiego dnia :)

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne

    Kontakt

    FoodCare Sp.z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Cukier wanilinowy.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    • z naturalnym ekstraktem wanilii
    • podwójna porcja na 2 kg mąki

    Marka

    Gellwe

Gellwe Cukier wanilinowy 30 g - artykuły

Brak wyników
Reklama