Tagi
E. Wedel Czekolada gorzka smak espresso 100 g - oferty i gazetki promocyjne
Kremowa, wyrazista, pełna smaku i intensywnego aromatu. Tak smakuje aksamitne nadzienie kawowe ukryte w kruchej i rozpływającej w ustach czekoladzie gorzkiej, stworzonej przez E.Wedel.
Czekolada o smaku kawy to oryginalna wedlowska czekolada ciemna z nadzieniem, które zachwyci miłośników klasycznej, małej czarnej. Czekolada espresso została zainspirowana pochodzącą z Włoch kawą. Wystarczy łyk (to znaczy gryz xD), by przenieść się do świata pełnego sprawdzonych przyjemności.
Masz chwilę dla siebie? To twój moment? Sięgnij po czekoladę kawową!
• Czekolada gorzka o smaku espresso
• Najwyższej jakości kakao
• Wyraziste, kawowe nadzienie
• Tabliczka 100 g
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal).
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Produkt zawiera 5 porcji x 2 kostki (~20 g).
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
100 g Wartość energetyczna 530 kcal / 2208 kJ 20 g Wartość energetyczna 106 kcal / 442 kJ / 5.30% Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal). Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 20 g na 100g Sól (g) 0,03 0,16 Białko (g) 1,2 5,9 Błonnik (g) 1,3 6,6 w tym cukry (g) 9,4 47 Węglowodany (g) 9,7 49 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 3,2 16 Tłuszcz (g) 6,6 33 Wartość energetyczna (kcal) 106 530 Wartość energetyczna (kJ) 442 2208 Informacje o alergenach
MOŻE ZAWIERAĆ ORZESZKI ARACHIDOWE, ORZECHY, ZBOŻA (GLUTEN), JAJA.
Składniki
- Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50 %
- barwnik (karmel amoniakalno-siarczynowy)
- emulgator (lecytyny SOJOWE)
- aromat
- kawa mielona (1 %)
- pasta kawowa (3,8 %) (kawa 63 %, tłuszcz roślinny (rzepakowy), emulgator: lecytyny SOJOWE)
- serwatka w proszku (z MLEKA)
- MLEKO pełne w proszku
- tłuszcz roślinny (palmowy)
- cukier
- czekolada gorzka 50 % (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, tłuszcz MLECZNY, emulgatory: lecytyny SOJOWE i E 476, sól, aromat)