Reklama
Tagi

Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (56 g) zawiera:
    Wartość energetyczna615 kJ / 148 kcal / 7.00%
    Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

    Obliczona wartość odżywcza

    1 porcja = 56 gna 100g
    Sól (g)0,120,21
    Białko (g)2,23,9
    w tym cukry (g)6,311,3
    Węglowodany (g)11,620,7
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)6,110,8
    Tłuszcz (g)10,318,3
    Wartość energetyczna (kcal)148264
    Wartość energetyczna (kJ)6151098

    Składniki

    • sól
    • barwniki (kurkumina, karoteny)
    • aromaty
    • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
    • MLEKO odtłuszczone w proszku
    • skrobia
    • mąka PSZENNA
    • cukier
  2. Przepisy

    Lista zakupów: - 4 jaja - 325 g masła lub margaryny - 500 ml mleka forma do pieczenia 25 cm / 35 cm Dodaj do kremu: - 500 ml mleka (ok. 2 szklanki) - 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.) do ciasta : - 250 ml wody (ok. 1 szklankę) - 125 g masła lub margaryny - 4 jaja Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie kremu Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło lub margarynę aż do połączenia składników. 2. Przygotowanie ciasta Piekarnik nagrzej do temp. 210°C (bez termoobiegu). Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 min do uzyskania z ciasta kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią. 3. Pieczenie Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz ok. 15-20 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 4. Przekładanie Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem i przykryj drugą warstwą ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 min i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem. Porada Jeśli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20-30 min przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość. Smacznego! Eklerki (ok. 20 sztuk) Krem Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania. Ciasto Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczenie Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut. Przekładanie Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Opis produktu

    Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

    Pozostałe informacje

    1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%* Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

    O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Mleko - Zawiera
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ciasto i krem do Karpatki w proszku.

    Zawartość opakowania

    • 240 g mieszanki do przyrządzenia kremu
    • 140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
    • Opakowanie zawiera:

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    wspaniale wyrasta!

    Marka

    Dr. Oetker

Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g - artykuły

Brak wyników
Reklama