Tagi

Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Reklama

Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - gazetki promocyjne

Pyszne śniadanie z Groszkiem Groszek
-

Gazetka Groszek

Pyszne Śniadanie z Euro Sklep Euro Sklep
-

Gazetka Euro Sklep

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,01
    Białko (g)0
    w tym cukry (g)100
    Węglowodany (g)100
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0
    Wartość energetyczna (kcal)400
    Wartość energetyczna (kJ)1700
  2. Przepisy

    Ciasto z suszonymi morelami i migdałami Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki. Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut. Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Opis produktu

    Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

    Kontakt

    Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Cukier trzcinowy nierafinowany

    Marka standaryzowana

    • Marka - Diamant

    Marka

    Diamant

Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - artykuły

Brak wyników
Reklama