Tagi

Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Reklama

Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,03
    Białko (g)0
    w tym cukry (g)97
    Węglowodany (g)97
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,2
    Tłuszcz (g)0,2
    Wartość energetyczna (kcal)397
    Wartość energetyczna (kJ)1686

    Składniki

    • olej roślinny (palmowy/koksowy)
    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • substancja żelująca: pektyna
    • cukier
  2. Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając a następnie gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki 3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce. Udanych przetworów!

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • konserwanty - Nie zawiera
  4. Dodatkowe informacje

    Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy

    Kontakt

    Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Cukier żelujący 2:1.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Diamant

    Cechy

    • zawiera pektynę
    • oszczędność energii
    • krótkie gotowanie
    • 1 kg owoców na 500 g cukru żelującego
    • bez konserwantów
    • nowa receptura
    • prosty sposób na konfitury

    Marka

    Diamant

Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g - artykuły

Brak wyników
Reklama