Reklama
Tagi

Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,03
    Białko (g)0,8
    Błonnik (g)2,2
    w tym cukry (g)3,1
    Węglowodany (g)4,8
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,1
    Tłuszcz (g)0,2
    Wartość energetyczna (kcal)29
    Wartość energetyczna (kJ)120

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać śladowe ilości selera.

    Składniki

    • cebula (10%)
    • marchew (40%)
    • dynia (50%)
  2. Przepisy

    Przepis podstawowy Składniki: bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, śmietana 30% - 1 szklanka, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion 2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy 3 minuty 3. Dodajemy śmietanę 4. Miksujemy i doprawiamy wg uznania Zupę można udekorować grzankami. Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Składniki: bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, mleko kokosowe - sama śmietanka - 1/2 puszki, opakowanie kukurydzy Bonduelle 212 ml, pierś kurczaka - pojedyncza, cukier trzcinowy lub zwykły - łyżka, sok z cytryny - łyżka, kolendra lub szczypiorek do przyprawienia, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion warzywny 2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut 3. Dodajemy oczyszczone i pokrojone kawałki kurczaka i razem podsmażamy 4. Dodajemy mleko kokosowe i kukurydzę 5. Całość zalewamy bulionem 6. Dodajemy cukier, sok z cytryny, doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy Krem z pomarańczą Składniki: bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, sok pomarańczowy - 1/2 szklanki, skórka z 1/2 pomarańczy, podsmażone płatki migdałowe, gałka muszkatołowa, cynamon - szczypta, cukier trzcinowy lub zwykły, łyżka, masło lub oliwa - do smażenia, śmietana 30% - 1/3 szklanki, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion warzywny 2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut 3. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem 4. Dodajemy skórkę pomarańczy, sok, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową 5. Chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę 6. Całość miksujemy na krem i posypujemy płatkami migdałowymi

    Przechowywanie

    Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia! Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Zamrażać
  3. Dodatkowe informacje

    Znajdź więcej pomysłów na obiad na www.warzywneinspiracje.pl

    Logotypy stron trzecich

    • Wstęga Möbiusa
    • Green Dot

    Oświadczenia żywieniowe

    wysoka zawartość błonnika

    O marce

    Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem. Spróbuj także Bonduelle Zupa-krem z zielonych warzyw

    Kontakt

    Bonduelle Polska S.A.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Seler - Może zawierać
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem dyniowa.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Bonduelle

    Cechy

    • wysoka zawartość błonnika
    • 3 minuty i gotowe
    • porcja zupy dla 4 osób, porcja kremu dla 3 osób
    • możesz zmiksować na krem

    Marka

    Bonduelle

Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g - artykuły

Brak wyników
Reklama