Tagi
BelVita Breakfast Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 300 g - oferty i gazetki promocyjne
By dobrze zacząć dzień, spróbuj zbilansowanego śniadania z ciastkami belVita, 4 ciastka belVita + produkt mleczny + porcja owoców + ciepły napój.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "belVita Breakfast Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 300 g". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej. 1 ciastko = 12,5 g. Opakowanie zawiera 6 x 4 ciastka.
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
1 ciastko = (12,5 g) Wartość energetyczna 56 kcal / 234 kJ / 3.00% 100 g 1869 kJ 445 kcal Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 ciastko (12,5 g) na 100g Magnez (mg) 20 160 Żelazo (mg) 0,64 5,1 Wapń (mg) 42 336 Sól (g) 0,04 0,33 Białko (g) 0,9 7,5 Błonnik (g) 0,6 5,1 w tym skrobia (g) 5,3 42 w tym cukry (g) 2,9 23 Węglowodany (g) 8,4 67 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 1,6 Tłuszcz (g) 1,9 15 Wartość energetyczna (kcal) 56 445 Wartość energetyczna (kJ) 234 1869 Informacje o alergenach
Może zawierać jaja, orzechy.
Składniki
- odtłuszczone mleko w proszku
- aromat
- sól
- emulgatory (lecytyny sojowe, E 472e)
- substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu)
- składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne)
- ryż preparowany 3 % [maka ryżowa, mąka owsiana, mąka pszenna, mąka pszenna słodowana, cukier, serwatka w proszku (z mleka), sól, dekstroza]
- kawałki owoców leśnych 6 % [syrop fruktozowo-glukozowy, syrop glukozowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik pszenny, cukier, zagęszczony przecier jeżynowy 0,4 %, zagęszczony przecier jagodowy 0,3 %, olej palmowy, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas jabłkowy, kwas cytrynowy), aromat]
- olej rzepakowy
- cukier
- zboża 61,3 % [mąka pszenna 37 %, zboża pełnoziarniste 24,3 % (płatki pszenne 10,7 %, płatki owsiane 6,2 %, grys owsiany 4,4 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 1 %, mąka żytnia pełnoziarnista 1 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %)]