Tagi
Alpro Produkt sojowy w stylu skyr o smaku wanilii 150 g - oferty i gazetki promocyjne
Źródło wapnia
Naturalnie niska zawartość tłuszczu i kwasów nasyconych
Bogaty w białko roślinne
Źródło witamin B2, B12 i D2
Zawiera żywe kultury bakterii
100 % roślinny
Naturalnie nie zawiera laktozy
Bezglutenowy
Soja wolna od modyfikacji genetycznych
Mmm… tak pysznie kremowy i gęsty! Alpro w Stylu Skyr o smaku waniliowym łączy w sobie kultury bakterii jogurtowych i aksamitną konsystencję o pysznym smaku. Produkujemy go w 100 % na bazie roślin, z soi wolnej od modyfikacji genetycznych. Nie zawiera laktozy i glutenu. Jest źródłem wapnia i witamin D2, B2 i B12. Dodaj go do swojego śniadania i ciesz się pysznym początkiem dnia!
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Wapń (mg) 120 Ryboflawina (B2) (mg) 0,21 Witamina B12 (µg) 0,38 Sól (g) 0,24 Białko (g) 5,1 Błonnik (g) 1,1 w tym cukry (g) 6,5 Węglowodany (g) 6,8 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,5 Tłuszcz (g) 3 Wartość energetyczna (kcal) 77 Wartość energetyczna (kJ) 323 Informacje o alergenach
Może zawierać orzechy (nie zawiera orzeszków ziemnych). Produkt bezglutenowy. Naturalnie nie zawiera laktozy.
Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - A
Składniki
- kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
- witaminy B12, B2, D2
- sok z marchwi zagęszczony
- naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami
- zmielone ekstrahowane laski wanilii (0,02 %)
- przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
- sól morska
- naturalny aromat
- wapń
- regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu, kwas jabłkowy)
- stabilizator (pektyny)
- cukier
- baza sojowa (91,5 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (13,9 %))