Tagi

Alpro Jogurt sojowy naturalny 150 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Alpro Jogurt sojowy naturalny 150 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Alpro sojowe z żywymi kulturami bakterii produkowane jest w 100% na bazie roślin, z soi wolnej od modyfikacji gentycznych. Alpro sojowe zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych, jest bogate w białko roślinne, a ponadto stanowi dobre źródło wapnia oraz witamin: D i B12. Nie zawiera glutenu i laktozy, może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. To świetna, w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego jogurtu.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Alpro Jogurt sojowy naturalny 150 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Alpro Jogurt sojowy naturalny 150 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Informacje o alergenach

    Może zawierać orzechy (nie zawiera orzeszków ziemnych). Produkt bezglutenowy. Naturalnie nie zawiera laktozy.

    Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Wapń (mg)120
    Witamina B12 (µg)0,38
    Sól (g)0,24
    Białko (g)4
    Błonnik (g)0,9
    w tym cukry (g)2,2
    Węglowodany (g)2,3
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,4
    Tłuszcz (g)2,3
    Wartość energetyczna (kcal)51
    Wartość energetyczna (kJ)216

    Składniki

    • kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
    • witaminy B12, D2
    • przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
    • aromat
    • sól morska
    • regulatory kwasowości (cytryniany sodu, kwas cytrynowy)
    • stabilizator (pektyny)
    • wapń
    • cukier
    • baza sojowa (96,1 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (10,7 %))
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 7
    • Min. temp. °C - 1

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +7 °C.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Opis alternatywny

    • Optimised Product Description - Alpro Produkt sojowy naturalny 150 g

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Produkt sojowy z żywymi kulturami bakterii, z wapniem i witaminami.

    Cechy

    • Soja wolna od modyfikacji genetycznych
    • Bezglutenowy
    • Naturalnie nie zawiera laktozy
    • 100% roślinny
    • Źródło białka oraz wapnia i witamin B12, D
    • Zawiera żywe kultury bakterii

    Marka standaryzowana

    • Marka - Alpro

    Marka

    Alpro

  4. Dodatki

    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Przeciwutleniacze - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    • Produkt odpowiedni dla wegan
    • Bez laktozy
    • Bezglutenowy

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Zawiera
    • Orzeszki ziemne - Nie zawiera
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Nie zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
  5. Oświadczenia żywieniowe

    • Niska zawartość cukrów.
    • Naturalnie niska zawartość tłuszczu.
    • Bogaty w białko roślinne.

    Logotypy stron trzecich

    V-Label (European Vegetarian Union)

    Opis produktu

    Alpro sojowe z żywymi kulturami bakterii produkowane jest w 100% na bazie roślin, z soi wolnej od modyfikacji gentycznych. Alpro sojowe zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych, jest bogate w białko roślinne, a ponadto stanowi dobre źródło wapnia oraz witamin: D i B12. Nie zawiera glutenu i laktozy, może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. To świetna, w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego jogurtu.

    Kontakt

    Danone sp. z o.o.

Alpro Jogurt sojowy naturalny 150 g - artykuły

Brak wyników
Reklama