Reklama
299

Wafle Good Food - Oferta archiwalna

Jeśli uwielbiasz przekąski, a zarazem chcesz się zdrowo odżywiać, łatwo to pogodzić: po prostu musisz spróbować pysznych wafli kukurydzianych Good Food. Produkowane są z najwyższej jakości pełnoziarnistej kukurydzy, a specjalny sposób ich wypieku pozwala zachować wszystkie jej cenne właściwości odżywcze. Nie zawierają glutenu, są niskotłuszczowe, zawartość cukrów jest bardzo niska, a jeden wafel to tylko 19 kalorii! Ziarno kukurydzy jest doskonałym źródłem cennego błonnika pokarmowego. Skosztuj extra cienkich, naturalnych wafli z dodatkiem soli morskiej do smaku i chrup do woli bez wyrzutów sumienia.

Informacje o produkcie

  1. Ocena wartości odżywczej

    • Nutri-score - A

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza 5 g (porcja)na 100g
    Sól (g)0,040,78
    Białko (g)09,3
    Błonnik (g)07,1
    w tym cukry (g)01,5
    Węglowodany (g)3,876
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)00,4
    Tłuszcz (g)02,7
    Wartość energetyczna (kcal)19380
    Wartość energetyczna (kJ)801607

    Informacje o alergenach

    Może zawierać sezam i soję.

    Składniki

    • sól morska 0,75 %
    • grys kukurydziany
    • pełnoziarnista kukurydza 51 %
  2. Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje dot. stylu życia

    Bezglutenowy

    Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
  4. Dodatkowe informacje

    Świadomy wybór żywieniowy www.nutriscore.pl Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi

    Pozostałe informacje

    Znak przekreślonego kłosa - PL-024-008

    Logotypy stron trzecich

    Znak przekreślonego kłosa

    Kontakt

    Good Food Products Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Wafle extra cienkie kukurydziane z solą morską.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Good Food

    Cechy

    • nr 1 w Polsce - Nagroda konsumentów: „Najsmaczniejsze Chrupkie Pieczywo Bezglutenowe". Plrbiscyt organizowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej za lata 2014-2020,
    • 7,1 % błonnika

    Marka

    Good Food

Reklama