Reklama
999

Vegeta Przyprawa warzywna do potraw 400 g

Przyprawa vegeta wybrany asortyment 400g PODRAVKA KOSTRZYN 24,98 zł/kg

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)56,9
    Białko (g)8,5
    Błonnik (g)5
    w tym cukry (g)22
    Węglowodany (g)27
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,3
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)157
    Wartość energetyczna (kJ)662

    Składniki

    • barwnik (ryboflawina)
    • skrobia kukurydziana
    • przyprawy
    • cukier
    • wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy)
    • suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
    • sól jodowana (sól, jodan potasu)
  2. Przepisy

    Kapuśniak Składniki: - 2,25 litra wody - 700 g surowych żeberek - 400 g wędzonych żeberek - 300 g wędzonego boczku - 3 ząbki czosnku - 3 kawałki suszonych borowików - 700 g ziemniaków - 400 g kiszonej kapusty - 2 łyżeczki soli - 4 łyżeczki Vegety - 1/2 łyżeczki pieprzu - 3 łyżeczki suszonego majeranku - 1 łyżeczka kminku - 3 ziela angielskie - 2 liście laurowe Sposób przygotowania: Surowe żeberka opłukać i pokroić na części z 2 żeberkami. Włożyć do dużego garnka, wlać zimną wodę, dodać sól i zagotować. Odszumować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut pod przykryciem. Wędzone żeberka podzielić na porcje z jednym lub dwoma żeberkami. Dodać do wywaru. Boczek pokroić w kostkę i również dodać do zupy. Doprawić pieprzem i kminkiem, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz czosnek i suszone borowiki oraz Vegetę. Gotować przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotować przez ok. 20 minut. Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać, dodać do garnka z zupą. Wsypać suszony majeranek, przykryć i gotować przez około 30 minut aż kapusta i mięso będą miękkie.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.

    Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • MSG (glutaminian) - Zawiera
    • Wzmacniacze smaku - Zawiera
    • Barwniki - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
    • Seler - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    • Produkt odpowiedni dla wegan
    • Bezglutenowy
  4. Dodatkowe informacje

    Konkurs Nagroda główna 50 000 zł co tydzień 2 000 zł codziennie 500 zł Konkurs trwa 20.10.23-29.02.24 Szczegóły i regulamin: www.tomiwsmak.pl www.vegeta.pl

    Logotypy stron trzecich

    V-Label (European Vegetarian Union)

    Kontakt

    PODRAVKA d.d.

  5. Marka standaryzowana

    • Marka - Vegeta

    Cechy

    • *620 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania / opakowanie zawiera 62 g suszonych warzyw
    • bez dodatku aromatów
    • bez dodatku konserwantów
    • nie zawiera glutenu
    • 133 porcje
    • z 620 g świeżych warzyw*
    • oryginalna

    Marka

    Vegeta

Reklama