195
Sante Otręby pszenne 150 g
Otręby pszenne Otręby pszenne mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety ze względu na: - wysoką zawartość błonnika - źródło witamin: wit. B6, niacyny, tiaminy, wit. E, kwasu foliowego - zawartość składników mineralnych: fosforu, magnezu, żelaza, cynku, potasu, manganu Zawarty w Otrębach pszennych Sante magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów*. *Już jedna porcja (20 g) Otrąb pszennych Sante spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i aktywnego trybu życia, pomoże uzyskać powyższy efekt zdrowotny. Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu. Żywność funkcjonalna - Na zdrowie! Żywność funkcjonalna To żywność zawierająca substancje bioaktywne takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Opakowanie zawiera 7 porcji produktu.
Składniki
otręby pszenne
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w porcji 20 g na 100g Cynk (mg) 2,2 11 Potas (mg) 351 1754 Fosfor (mg) 324 1622 Mangan (mg) 1,04 5,2 Magnez (mg) 136 681 Żelazo (mg) 3,6 18 Kwas foliowy (µg) 6,6 32,8 Niacyna (B3) (mg) 3,6 18 Tiamina (B1) (mg) 0,18 0,91 Witamina E (mg) 0,56 2,8 Witamina B6 (mg) 0,14 0,69 Sól (g) 0,01 0,02 Białko (g) 3,2 16 Błonnik (g) 8,4 42 w tym cukry (g) 0,5 2,3 Węglowodany (g) 3,8 19 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 0,8 Tłuszcz (g) 1 4,8 Wartość energetyczna (kcal) 53 267 Wartość energetyczna (kJ) 222 1109 Informacje o alergenach
Produkt może zawierać mleko, soję, orzeszki arachidowe oraz orzechy.