632
Informacje o produkcie
Przepisy
Przepis na marynowane rzodkiewki Składniki: Rzodkiewka - 2 pęczki Ocet spirytusowy 10% Jamar - 0,75 szklanki Woda - 0,75 szklanki Cukier - 3 łyżki Sól - 2 łyżeczki Pieprz zielony - 1 łyżeczka Wykonanie: Rzodkiewki umyć, oczyścić, nakłuć lub przekroić. Ułożyć w słoiczku, wsypać pieprz. Ocet, wodę, sól i cukier zagotować, zalać rzodkiewki. Zamknąć, zamieszać. Jeść po dwóch dniach. UWAGA! Marynata na drugi dzień stanie się cała różowa. Smacznych rzodkiewek w marynacie :)
Warunki przechowywania
- Maks. temp. °C - 25
- Min. temp. °C - 0
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C.
Przygotowanie i stosowanie
Do bezpośredniego spożycia stosować w rozcieńczeniu 1:2.
Rodzaj przechowywania
- Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia