549

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,6
    Białko (g)4,9
    w tym cukry (g)2
    Węglowodany (g)33
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)14
    Tłuszcz (g)23
    Wartość energetyczna (kcal)378
    Wartość energetyczna (kJ)1575

    Składniki

    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • sól spożywcza
    • cukier
    • alkohol etylowy
    • tłuszcz palmowy
    • woda
    • mąka pszenna
  2. Przygotowanie i stosowanie

    Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

    Przepisy

    Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 2

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Dodatkowe informacje

    Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl

    O marce

    25 lat Henglein

    Kontakt

    HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Henglein

    Cechy

    • na papierze do pieczenia
    • doskonałe do domowych wypieków

    Marka

    Henglein

Reklama