649

Gellwe Babka jogurtowa cytrynowy smak 375 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości 2 % tłuszczu: w 1 porcjiWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości 2 % tłuszczu: w 100 g
    Sól (g)0,350,88
    Białko (g)2,46
    w tym cukry (g)1127
    Węglowodany (g)1641
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)2,15,2
    Tłuszcz (g)5,213
    Wartość energetyczna (kcal)125318
    Wartość energetyczna (kJ)5261331

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję.

    Składniki

    • aromaty
    • substancja zagęszczająca: E 466
    • 1 % proszek jogurtowy
    • proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
    • skrobia ziemniaczana
    • skrobia pszenna
    • mąka pszenna
    • cukier
  2. Przepisy

    Babka jogurtowa cytrynowy smak Przygotuj: - 3 jajka; - 100 g margaryny lub masła; - 100 ml mleka lub 100 g jogurtu. 1. Przygotuj ciasto Rozpuść 100 g masła lub margaryny i ostudź. Do miski wlej 100 ml mleka lub 100 g jogurtu, ostudzony tłuszcz i dodaj 3 jajka. Całość miksuj mikserem do połączenia składników przez ok. 30 sekund. Następnie wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 2. Upiecz ciasto Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy o długości 25 cm. Ciasto w foremce natnij wzdłuż na głębokość ok. 1 cm, następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika (bez termoobiegu). Piecz 45-50 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). 3. I gotowe! Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować cukrem pudrem lub lukrem. Pomysł na: Babkę jogurtową z borówkami Przygotuj babkę zgodnie z powyższym przepisem używając jogurtu. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy o długości 25 cm. Na wyłożone ciasto poukładaj około 100 g borówek, następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika (bez termoobiegu). Piecz 40-45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować cukrem pudrem lub lukrem. Słodkiego dnia :)

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Barwniki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    Nie zawiera oleju palmowego

  4. Dodatkowe informacje

    Naturalnie Gellwe - gellwe.pl Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl

    O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    • bez syropu glukozowego
    • bez oleju palmowego
    • bez barwników
    • 16 porcji

    Marka

    Gellwe

Reklama