Zielony Koszyk

419

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g - Oferta archiwalna

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (39 g) zawiera:
    Wartość energetyczna462 kJ / 111 kcal / 6.00%
    Energia w 100 g 1186 kJ / 285 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Obliczona wartość odżywcza

    1 porcja = 39 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
    Sól (g)0,030,08
    Białko (g)0,92,4
    w tym cukry (g)7,419
    Węglowodany (g)1026
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)4,612
    Tłuszcz (g)7,319
    Wartość energetyczna (kcal)111285
    Wartość energetyczna (kJ)4621186

    Składniki

    • barwniki (kurkumina, karoteny)
    • aromat
    • MLEKO odtłuszczone w proszku
    • mąka PSZENNA
    • skrobia
    • cukier
  2. Przepisy

    przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Opis produktu

    Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

    O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Mleko - Zawiera
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Krem w proszku.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    do gotowania

    Marka

    Dr. Oetker

Reklama