639

Delecta Karpatka z nutą waniliową mieszanka do domowego wypieku ciasta 375 g

Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2 % tł., i margaryną 72 % tł.). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1240 g produktu po po przygotowaniu (30 porcji).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 41 gWartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
    Sól (g)0,10,23
    Białko (g)2,15,2
    w tym cukry (g)6,315
    Węglowodany (g)1229
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)4,19,9
    Tłuszcz (g)8,922
    Wartość energetyczna (kcal)137331
    Wartość energetyczna (kJ)5701380

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

    Składniki

    • Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, aromat, barwnik: kurkumina
    • ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
  2. Przepisy

    Przygotuj: Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości) Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. 2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek. 3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji. 5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. 6. Nastaw piekarnik na temp. 210°C (bez termoobiegu). 7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. 8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. 9. Wstaw do nagrzanego do temp. 210°C piekarnika i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru). 10. Po upieczeniu wystudź ciasto. 11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta. 12. Ciasto posyp cukrem pudrem.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków

    O marce

    Wypróbuj Delecta Krem Karpatka oryginalna

    Opis produktu

    Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!

    Kontakt

    Bakalland S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Karpatka mieszanka do domowego wypieku ciasta.

    Zawartość opakowania

    • 235 g mieszanki do przygotowania kremu
    • 140 g mieszanki do przygotowania ciasta
    • Opakowanie zawiera:

    Marka standaryzowana

    • Marka - Delecta

    Cechy

    • bez oleju palmowego
    • bez syropu glukozowego
    • pyszna klasyka
    • super wyrazista
    • porcja na dużą blachę

    Marka

    Delecta

Reklama