Reklama
33% taniej!
400

Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg - Oferta archiwalna

Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi. Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak. Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy! Więcej na: www.mojabasia.pl

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0
    Białko (g)11
    w tym cukry (g)1,7
    Węglowodany (g)70,6
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,3
    Tłuszcz (g)0,9
    Wartość energetyczna (kcal)340
    Wartość energetyczna (kJ)1442
  2. Przepisy

    Oryginalna włoska Margherita - 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00" - ¾ szklanki ciepłej wody - 10 g świeżych drożdży - 3 łyżki oliwy z oliwek - płaska łyżeczka soli - sos pomidorowy lub pomidory w puszcze - ser mozzarella (w bloku) W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków. Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. O marce

    Spróbuj również: Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405 Basia Mąka poznańska pszenna typ 500 Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500 Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550 Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850

    Opis produktu

    Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi. Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak. Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy! Więcej na: www.mojabasia.pl

    Kontakt

    GoodMills Polska Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka pszenna typ "00"

    Marka standaryzowana

    • Marka - Basia

    Cechy

    • smaki świata
    • edycja limitowana

    Marka

    Basia

Reklama