799

Bakalland Mieszanka keksowa owoce 250 g

Mieszanka keksowa Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter kompozycji aż pięciu najwyższej jakości bakalii, takich jak rodzynki, skórka pomarańczowa oraz kandyzowany ananas w kostce. Dzięki nim każdy wypiek będzie zachwycać smakiem i cieszyć oczy intensywnym kolorem.
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,11
    Białko (g)2
    Błonnik (g)5
    w tym cukry (g)65
    Węglowodany (g)74
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,2
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)319
    Wartość energetyczna (kJ)1354

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, orzeszki ziemne, mleko, soję oraz nasiona sezamu.

    Składniki

    • ananas kandyzowany 5 % (ananas 51 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
    • papaja kandyzowana 10 % (papaja 62 %, cukier)
    • daktyle krojone 15 % (daktyle 98 %, mąka ryżowa)
    • skórka pomarańczowa kandyzowana 30 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: dwutlenek siarki)
    • rodzynki sułtańskie 40 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)
  2. Przepisy

    Sposób przygotowania: Keks. Przygotuj: 250 g Mieszanki keksowej Bakalland, 175 g margaryny do pieczenia, 150 g cukru, 4 jaja, 300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Delecta, 2 łyżki kwaśnej śmietany. Do lukru: 6 łyżek cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka wody. Nastawić piekarnik na 180°C. Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy, dodać śmietanę. Ucierać, aż ciasto będzie jednolite. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Dodać mieszankę keksową i całość wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy keksowej (dł. ok. 35 cm). Piec w temperaturze 180°C przez ok. 60 min (przed wyjęciem ciasta sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone a w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o ok. 5 min). Przygotować lukier: Wymieszać cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny i polać nim powierzchnię ciasta.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
    • konserwanty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Wspieramy Ukrainę

    Opis produktu

    Mieszanka keksowa Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter kompozycji aż pięciu najwyższej jakości bakalii, takich jak rodzynki, skórka pomarańczowa oraz kandyzowany ananas w kostce. Dzięki nim każdy wypiek będzie zachwycać smakiem i cieszyć oczy intensywnym kolorem.

    Logotypy stron trzecich

    Green Dot

    Kontakt

    FoodWell Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka keksowa. Mieszanka suszonych i kandyzowanych owoców.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Bakalland

    Cechy

    • Dobra i polska firma
    • idealna do wypieków

    Marka

    Bakalland

    Opis alternatywny

    • Supplier Preferred Product Name - Bakalland Mieszanka keksowa 250 g
Reklama