Zając na Wielkanoc! Pomysły na figurki z czekolady!
Czekoladowego zająca można zrobić samemu. Na ten pomysł wpadł Lidl.
Oto pomysł na świetną dekorację Wielkanocną. Zając z czekolady to smaczny i uroczy element, którego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole.
Jak go zrobić?
Koniecznie będzie potrzebna forma w kształcie zająca.
Jakie składniki?
- mleczna czekolada bio – 20 tabliczek
- biała czekolada – 3 tabliczki + ½ tabliczki do przyklejenia dekoracji
- czekolada deserowa – 2 tabliczki
- masa cukrowa biała – 250 g
- masa cukrowa żółta – 250 g
- masa cukrowa zielona – 250 g
- cukier puder – do podsypywania mas
- lakier spożywczy (opcjonalnie)
Dokładny przepis znajdziemy na stronie Lidla.
W procesie tworzenia ważne jest
Przygotowanie odpowiednich narzędzi kuchennych i cukierniczych, przygotowanie formy do pieczenia, rozpuszczanie czekolady, przygotowanie kornetu z papieru do pieczenia, odpowiednie ułożenie masy w formie, ozdabianie i detale.
Samodzielnie możemy wykonać wiele innych słodkości ,możesz też robić dekoracje z masy cukrowej. Robienie figurki czekoladowej może być doskonałą formą spędzenia wolnego czasu. Możesz dać ponieść się wyobraźni.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: