GIS ostrzega przed znanym boczkiem wędzonym. Jest niebezpieczny dla zdrowia!

W ostatnich tygodniach komunikaty Głównego Inspektoratu Sanitarnego nie dotyczyły popularnych artykułów spożywczych. Niestety właśnie się to zmieniło, na stronie GIS pojawiło się ostrzeżenie przed boczkiem wędzonym, który niedawno z pewnością kupiła spora grupa klientów. Produkt zawiera bardzo groźną bakterię i może zaszkodzić zdrowiu. Dowiedz się wszystkich szczegółów na ten temat.

Komunikat GIS.
GIS ostrzega przed boczkiem wędzonym! Fot. Adobe Stock.
Reklama

Ostrzeżenie GIS. Uważaj na ten boczek wędzony! Jest bardzo szkodliwy!

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował na swojej stronie internetowej, że w produkcie: boczek wędzony VAC zostały wykryte bardzo groźne bakterie, które mogą w poważny sposób zagrozić zdrowiu konsumentów. Okazuje się, że to dość popularny artykuł spożywczy, dlatego w ostatnim czasie mogło go kupić naprawdę sporo klientów. Na szczęście ostrzeżenie GIS dotyczy tylko i wyłącznie jednej partii boczku wędzonego.

Boczek wędzony. Fot. GIS.

Jaki bakterie zostały wykryte w boczku wędzonym?

Musisz wiedzieć, że w boczku wędzonym VAC została wykryta obecność bakterii Listeria monocytogenes. Spożycie takiego produktu może grozić bardzo poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi w postaci choroby zwanej listeriozą. Z tego względu nie należy pod żadnym pozorem lekceważyć ostrzeżenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego i trzeba zachować szczególną ostrożność.

Komunikat GIS. Poznaj szczegółowe dane dotyczące niebezpiecznego produktu

W komunikacie Głównego Inspektoratu Sanitarnego dostępne są szczegółowe informacje dotyczące boczku wędzonego VAC, w którym została wykryta obecność bakterii Listeria monocytogenes. Postanowiliśmy, że wskażemy te niezwykle ważne dane poniżej. Sprawdź koniecznie i przekonaj się, czy nie masz niebezpiecznego produktu w swojej lodówce.

Szczegółowe dane o szkodliwym produkcie z komunikatu GIS:

Produkt: Boczek wędzony VAC.

Numer partii: 01.11.2022 p. 5435.

Termin przydatności do spożycia: 01.11.2022 r.

Producent: Bacówka Towary Tradycyjne, Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa, ul. Rajbrot 470, 32-725 Rajbrot, 12010303.

Co ważne, obecnie trwa już wycofywanie groźnego artykułu spożywczego ze wszystkich sklepów, w których był dostępny. Proces jest monitorowany przez Główny Inspektorat Sanitarny, na ten moment nic nie wskazuje na to, żeby miały się pojawić jakieś komplikacje w tej sprawie.

Przeczytaj także:

Coraz więcej ludzi odwiedza centra handlowe? Czy inflacja ich nie zniechęca?

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Artykuły

Blog

Reklama