GIS ostrzega przed tymi artykułami spożywczymi. Mogą zaszkodzić zdrowiu!

Mamy do przekazania fatalne wieści, w dwóch popularnych artykułach spożywczych została wykryta bardzo groźna bakteria, która może w poważny sposób zagrozić zdrowiu konsumentów. Główny Inspektorat Sanitarny apeluje o zachowanie szczególnej ostrożności. Jakie produkty są niebezpieczne? Dowiedz się wszystkich szczegółów.

Sklep
GIS ostrzega przed popularnymi produktami spożywczymi. Fot. Adobe Stock.
Reklama

W jakim produkcie została wykryta groźna bakteria?

Główny Inspektorat Sanitarny w najnowszym komunikacie ostrzega przed spożywaniem dość popularnych produktów, który w ostatnim czasie mogło kupić sporo klientów sklepów sieci Kaufland. Chodzi o kiełki brokuła i kiełki brokuła rzodkiewki.

Sytuacja jest naprawdę poważna, ponieważ w tych kiełkach została wykryta obecność bakterii Listeria monocytogenes. Jej spożycie może doprowadzić do choroby zwanej listeriozą, która objawia się między innymi gorączką, dreszczami, bólami mięśni, biegunką, wymiotami i innymi dolegliwościami układu pokarmowego.

Sprawdź szczegółowe dane o szkodliwych produktach

Na szczęście bakteria Listeria monocytogenes została wykryta tylko i wyłącznie w jednej partii kiełków, pozostałe są bezpieczne i pozostaną w sprzedaży. Jeżeli okazało się, że masz te produkty w swojej lodówce, to koniecznie zapoznaj się z poniższymi danymi, w ten sposób w szybki sposób przekonasz się, czy zagrażają twojemu zdrowiu.

Ostrzeżenie GIS - dane o szkodliwych produktach:

Nazwa produktu: „Kiełki brokuła 50 g” oraz „Kiełki DUO Brokuła Rzodkiewki, 70 g”.

Numer partii: 07.04.2023 Z2.

Termin przydatności do spożycia: 07.04.2023 r.

Kod kreskowy: 5907771443225.

Producent: Uniflora Sp. z o.o. ul. Lwowska 8, 42-202 Częstochowa.

Fot. GIS.
Fot. GIS.

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Artykuły

Blog

Reklama