GIS ostrzega przed tymi artykułami spożywczymi. Mogą zaszkodzić zdrowiu!
Mamy do przekazania fatalne wieści, w dwóch popularnych artykułach spożywczych została wykryta bardzo groźna bakteria, która może w poważny sposób zagrozić zdrowiu konsumentów. Główny Inspektorat Sanitarny apeluje o zachowanie szczególnej ostrożności. Jakie produkty są niebezpieczne? Dowiedz się wszystkich szczegółów.
W jakim produkcie została wykryta groźna bakteria?
Główny Inspektorat Sanitarny w najnowszym komunikacie ostrzega przed spożywaniem dość popularnych produktów, który w ostatnim czasie mogło kupić sporo klientów sklepów sieci Kaufland. Chodzi o kiełki brokuła i kiełki brokuła rzodkiewki.
Sytuacja jest naprawdę poważna, ponieważ w tych kiełkach została wykryta obecność bakterii Listeria monocytogenes. Jej spożycie może doprowadzić do choroby zwanej listeriozą, która objawia się między innymi gorączką, dreszczami, bólami mięśni, biegunką, wymiotami i innymi dolegliwościami układu pokarmowego.
Sprawdź szczegółowe dane o szkodliwych produktach
Na szczęście bakteria Listeria monocytogenes została wykryta tylko i wyłącznie w jednej partii kiełków, pozostałe są bezpieczne i pozostaną w sprzedaży. Jeżeli okazało się, że masz te produkty w swojej lodówce, to koniecznie zapoznaj się z poniższymi danymi, w ten sposób w szybki sposób przekonasz się, czy zagrażają twojemu zdrowiu.
Ostrzeżenie GIS - dane o szkodliwych produktach:
Nazwa produktu: „Kiełki brokuła 50 g” oraz „Kiełki DUO Brokuła Rzodkiewki, 70 g”.
Numer partii: 07.04.2023 Z2.
Termin przydatności do spożycia: 07.04.2023 r.
Kod kreskowy: 5907771443225.
Producent: Uniflora Sp. z o.o. ul. Lwowska 8, 42-202 Częstochowa.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: