GIS ostrzega przed tą wędliną z Lidla. Może poważnie zaszkodzić zdrowiu!
Niestety nie mamy dobrych wieści. Dowiedzieliśmy się, że w wędlinie, która cieszy się dużym zainteresowaniem w sklepach sieci Lidl zostały wykryte bardzo groźne dla zdrowia bakterie. Z tego względu trefne produkty muszą jak najszybciej zniknąć ze sprzedaży. O jakie konkretnie artykuły chodzi? Dowiedz się szczegółów z naszego tekstu.
GIS ostrzega konsumentów. W tej wędlinie z Lidla wykryto groźne bakterie
Na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Sanitarnego pojawił się bardzo ważny komunikat dotyczący niebezpiecznej żywności. Tym razem GIS ostrzega konsumentów przed cieszącą się sporą popularnością wędliną, chodzi o bardzo znaną włoską salami Salame Strolghino. Niestety w ostatnim czasie mogła ją kupić spora grupa klientów sieci Lidl.
Włoska salami musi zostać jak najszybciej wycofana ze sklepów, ponieważ zostały w niej wykryte bardzo groźne bakterie Salmonella. Spożycie tej wędliny może doprowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych tj. nudności, wymioty, biegunka, wysoka temperatura czy bóle brzucha. Jak wygląda ten trefny produkt? Poniżej wskazaliśmy jego zdjęcie ze strony Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Salmonella w salami z Lidla. Szczegółowe dane
Musisz wiedzieć, że na szczęście groźne bakterii Salmonella zostały wykryte tylko i wyłącznie w jednej partii włoskiej salami Salame Strolghino. Pozostałe są bezpieczne i można je spożywać bez żadnych obaw. Poniżej wskazaliśmy szczegółowe dane dotyczące trefnych artykułów, których pod żadnym względem nie należy jeść. Przekonaj się, czy nie masz szkodliwej salami w swojej lodówce.
Nazwa produktu: Salame Strolghino.
Numer partii: 16.
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023.
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L.
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Ważne - proces wycofywania trefnej partii włoskiej salami ze sprzedaży już się zaczął. Wszystkie działania w tej sprawie są monitorowane przez Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: