Bakterie w popularnym maśle! Sprawdź, czy go nie kupiłeś!
Jeden ze znanych produktów stwarza zagrożenie dla klientów. Chodzi o masło.
Masło wycofane ze sprzedaży
GIS poinformował o wycofaniu ze sprzedaży jednej z partii masła. Chodzi o Masło Extra Lumiko, 200 g. To dosyć znany produkt, pojawiający się w wielu sieciach handlowych. Okazało się, że zawiera bakterie Salmonella spp, a jego spożycie może wywołać zatrucie pokarmowe.
O jaką partię chodzi?
Wycofane masło ma termin przydatności 17.11.2020 051 13:06, a jego producentem jest Lumiko Sp. z o.o., ul. Międzyrzecka 81, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06111601 WE.
Urząd sanitarny informuje, że podjęto działania zabezpieczające. Produkt został wycofany ze sprzedaży, a każdy sklep sprzedający wadliwe produkty otrzymał informację na ten temat. Problem dotyczy wszystkich partii produkcyjnych dla produktu Masło 82% (w tym wszystkie produkty o zawartości m.in. 82% tłuszczu mlecznego o wszystkich nazwach handlowych) będących aktualnie pod nadzorem producenta.
Zespół Lumiko uspokaja, że regularnie prowadzi badania, z których nigdy nie wynikało, aby produkty zawierały pałeczki salmonella. Trwają prace wyjaśniające.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: