65 lat - kawałek smacznej historii
Gdy w 1930 r. Harland Sanders zakładał pierwszą restaurację KFC w Stanach Zjednoczonych nie przypuszczał, że jego kuchnia zagości później w ponad 100 krajach, a każdego dnia restauracje z charakterystycznym logo będzie odwiedzało kilkanaście milionów klientów.

Oryginalny przepis na kurczaka
Na początku był wyjątkowy przepis na kurczaka i wiara w sukces. Harland Sanders w 1939 r. opracował unikalną mieszankę 11 ziół i przypraw, która jest stosowana do dnia dzisiejszego w przygotowaniu m.in. udek, skrzydełek, kawałków kurczaka. Dokładny skład mieszanki jest ściśle chroniony.
Kubełek
Kubełek - to niewątpliwie najbardziej znany produkt marki KFC. Wypełniony kawałkami kurczaka przygotowanego zgodnie z oryginalną i niepowtarzalną recepturą trafił na stoły w 1957 roku. W tym roku kubełek KFC obchodzi swoje 65-lecie.

Pierwsza restauracja KFC w Polsce
W Polsce pierwsza restauracja KFC została otwarta na początku lat 90-tych, to już ponad 20 lat temu! W 2009 r. w Bielsku-Białej została otwarta setna restauracja w Polsce, a w 2011 w Warszawie ruszyła pierwsza restauracja z otwartą kuchnią. Dzięki temu klienci mogą zobaczyć, jak są przygotowywane ich ulubione dania.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: