Tagi
Sante Maca razowa 180 g - oferty i gazetki promocyjne
Maca pszenno-żytnia
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Sante Maca razowa 180 g - gazetki promocyjne
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0,87 Białko (g) 12 Błonnik (g) 4,9 w tym cukry (g) 0,35 Węglowodany (g) 80 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 Tłuszcz (g) 1,3 Wartość energetyczna (kcal) 390 Wartość energetyczna (kJ) 1651 Składniki
- sól morska
- mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%)