Tagi
Nestlé Cheerios Owsiany Płatki śniadaniowe 210 g - oferty i gazetki promocyjne
Chrupiące owsiane kółeczka
Moc owsianki w każdej misce**
Zielony pasek oznacza, że nasze płatki zawierają pełne ziarno i są bez sztucznych aromatów
Idealne z ciepłym lub zimnym mlekiem
Nestlé Cheerios owsiany to wysoka zawartość błonnika i̇ mniej cukru*
*O obniżonej zawartości cukru o co najmniej 30 % w stosunku do średniej z 20 wiodących produktów z kategorii ekspandowanych płatków śniadaniowych na rynku polskim.
**Błonnik owsiany przyczynia się do normalnego funkcjonowania jelit. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Nestlé Cheerios Owsiany Płatki śniadaniowe 210 g". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011
Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - A
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
To opakowanie zawiera 7 porcji 30-gramowych. Dostosuj wielkość porcji do swoich potrzeb.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 30 g na 100g Żelazo (mg) 4,2 14 Wapń (mg) 159 529 Kwas pantotenowy (mg) 1,5 5 Kwas foliowy (µg) 63,9 213 Niacyna (B3) (mg) 4,5 15 Ryboflawina (B2) (mg) 0,36 1,2 Witamina D (µg) 0,78 2,6 Witamina C (mg) 15 50 Witamina B6 (mg) 0,36 1,2 Sól (g) 0,21 0,7 Białko (g) 3,1 10,4 Błonnik (g) 3,1 10,3 w tym cukry (g) 2,7 9 Węglowodany (g) 19,7 65,7 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,4 1,3 Tłuszcz (g) 1,9 6,3 Wartość energetyczna (kcal) 114 381 Wartość energetyczna (kJ) 482 1608 Informacje o alergenach
Może zawierać mleko i orzechy.
Składniki
- Do wytworzenia 100 g tego produktu użyto 90,9 g składnika pełnoziarnistego
- substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: C, B3, B5, B2, B6, B9, D)
- przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)
- zawiera olej słonecznikowy i/lub palmowy
- melasa
- regulator kwasowości (fosforan tripotasowy)
- syrop cukru inwertowanego
- sól
- substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
- skrobia pszenna
- cukier
- mąka owsiana pełnoziarnista (90,9 %)