Tagi

Młyny Stoisław Mąka pszenna na pizzę włoską typ 00 5 kg - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Młyny Stoisław Mąka pszenna na pizzę włoską typ 00 5 kg" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Reklama

Młyny Stoisław Mąka pszenna na pizzę włoską typ 00 5 kg - gazetki promocyjne

Dzień Babci i Dziadka w Intermarche Intermarche Super
-

Gazetka Intermarche Super

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,01
    Białko (g)11
    Błonnik (g)2,9
    w tym cukry (g)2,4
    Węglowodany (g)71
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,2
    Tłuszcz (g)1
    Wartość energetyczna (kcal)342
    Wartość energetyczna (kJ)1453

    Składniki

    • środek do przetwarzania mąki: L-cysteina
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Pizza na grubym cieście: - 500 g Mąki Młyny Stoisław na pizzę amerykańską - 25 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suszonych - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżeczki cukru - 2 płaskie łyżeczki soli - 4 łyżki oliwy z oliwek - sos pomidorowy Ulubione dodatki np.: ser, szynka, pieczarki, salami, kukurydza, papryka, cebula, oliwki, owoce morza. Przygotowanie ciasta: Drożdże i cukier rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, sól oraz oliwę mieszamy w misce i dodajemy rozpuszczone drożdże. Wyrabiając ręcznie ciasto przez kilka minut, dolewamy co jakiś czas pozostałą część ciepłej wody. Ciasto powinno być jednolitej konsystencji, lekkie, sprężyste i nieklejące się do miski ani rąk. Z ciasta formujemy kulkę i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia w przykrytej ściereczką misce na około 30-40 min. W tym czasie ciasto powinno podwoić swą objętość. Wyrośnięte ciasto przekładamy na wysmarowaną oliwą z oliwek blaszkę i rozprowadzamy dłońmi tak, aby równomiernie wypełniło formę. Nakłuwamy kilka razy widelcem i odstawiamy jeszcze na 10-15 min aby ponownie wyrosło. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i dekorujemy dodatkami według uznania. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku w temp. 220-230°C przez 20-30 min. Pizza na cienkim ciście: - 300 g Mąki Młyny Stoisław na pizzę włoską typ „00" - 10 g świeżych drożdży lub 4 g drożdży suszonych - 200 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 płaska łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek - zioła prowansalskie - sos pomidorowy Ulubione dodatki np.: ser, szynka, pieczarki, salami, kukurydza, papryka, cebula, oliwki, owoce morza. Przygotowanie ciasta: Drożdże i cukier rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, sól oraz oliwę mieszamy w misce i dodajemy rozpuszczone drożdże. Wyrabiając ręcznie ciasto przez kilka minut, dolewamy co jakiś czas pozostałą część ciepłej wody. Ciasto powinno być jednolitej konsystencji, lekkie, sprężyste i nieklejące się do miski ani rąk. Z ciasta formujemy kulkę i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia w przykrytej ściereczką misce na około 30-40 min. W tym czasie ciasto powinno podwoić swą objętość. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm), nadając odpowiedni kształt. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, smarujemy sosem pomidorowym i dekorujemy dodatkami według uznania. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku w temp. 220-250°C przez 12-15 min.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Pozostałe informacje

    Masa netto 5 kg przy wilgotności 15%

    O producencie

    Posiadamy certyfikat jakości ISO 22000:2005

    Kontakt

    Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S.A.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka pszenna na pizzę włoską typ „00"

    Marka standaryzowana

    • Marka - Młyny Stoisław

    Cechy

    • cienkie ciasto
    • Produkt polski

    Marka

    Młyny Stoisław

Młyny Stoisław Mąka pszenna na pizzę włoską typ 00 5 kg - artykuły

Brak wyników
Reklama