Tagi

Mąka graham pszenna T-1850 900 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Mąka graham pszenna T-1850 900 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Mąka T-1850 Graham to gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy. Jest bogata w błonnik, witaminę B i mikroelementy. Pomaga zmniejszyć ryzyko chorób serca i obniżyć poziom cholesterolu. Polecamy ją do wypieku chleba i bułek typu Graham lub jako dodatek innych chlebów i ciasteczek wieloziarnistych. Wypróbuj przepis na: Orzechowe ciasteczka

Reklama

Mąka graham pszenna T-1850 900 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,01
    Białko (g)11,3
    Błonnik (g)7,6
    w tym cukry (g)0,5
    Węglowodany (g)71
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,3
    Tłuszcz (g)2,3
    Wartość energetyczna (kcal)322
    Wartość energetyczna (kJ)1348

    Składniki

    100 % naturalna mąka pszenna z Warmii i Mazur

  2. Przepisy

    Orzechowe ciasteczka Składniki: 20 dag mąki reszelskiej, 10 dag mąki pszennej Graham, 10 dag cukru, 20 dag zmielonych orzechów włoskich, 15 dag masła lub margaryny,1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Obie mąki mieszamy z cukrem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia oraz z mielonymi orzechami. Zimną masło pokroimy w kostkę i dodajemy do suchych składników, wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto należy schłodzić około 1 godziny w lodówce, następnie schłodzone ciasto cienko wałkujemy na delikatnie podsypanym mąką blacie i wycinamy dowolny kształt ciasteczek. Układamy ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 min w temp. 170. Ciasteczka świetnie smakują z polewą czekoladową.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Dodatki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
  4. Dodatkowe informacje

    Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle Życzymy smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na www.facebook.com/Mlynomag

    Pozostałe informacje

    Certyfikat FSMS zgodny z PN-EN ISO 22000:2006 Masa netto 900 g przy wilgotności 15 %

    O producencie

    Młynomag Grodzki Młyn 1370 r. Nasz młyn produkuje mąkę już ponad 600 lat. Jest to prawdopodobnie najstarszy działający młyn w Polsce. Grodzki Młyn położony jest pośród żyznych pól Warmii i Mazur, słynących z upraw zbóż najwyższej jakości. Stąd właśnie pochodzi surowiec do produkcji mąki. Nasze produkty są naturalne - bez żadnych dodatków. Dlatego mąka z Grodzkiego Młyna posiada wyjątkowe walory wypiekowe.

    Opis produktu

    Mąka T-1850 Graham to gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy. Jest bogata w błonnik, witaminę B i mikroelementy. Pomaga zmniejszyć ryzyko chorób serca i obniżyć poziom cholesterolu. Polecamy ją do wypieku chleba i bułek typu Graham lub jako dodatek innych chlebów i ciasteczek wieloziarnistych. Wypróbuj przepis na: Orzechowe ciasteczka

    Kontakt

    "MŁYNOMAG" Myszkowska, Rezanko SPÓŁKA JAWNA

  5. Marka standaryzowana

    • Marka - Unbranded

Mąka graham pszenna T-1850 900 g - artykuły

Brak wyników
Reklama